Igen , íme egy újabb dolog amit nem úgy készítek el mint ahogyan kellene , de nem akarom fényezni magam , tökéletes lett és finom is , ennél nagyobb elismerésre nincs is szükségem.
Hozzávalók:
5 szem krumpli
3 tojás
5 kanál liszt
só, bors
olaj a sütéshez
Mostanában ököl nagyságú krumplikat veszek, tehát ebből készítettem el a pürét ekképpen.
Meghámoztam , megmostam , felkockáztam sóban vízben megfőztem, eddig egyszerű.
Már szinte magától szétesnek a kis darabkák is mikor leveszem, így nem is kell próbát csinálni , hogy valóban megfőtt e.
Leszűröm , és krumpli törővel nekiállok a feladatnak , én nem törtem agyon a krumplikat hogy azért látható legyen majd a végén miből is készült. Ha ez megvan , három egész tojást adtam hozzá jól elkevertem és megbolondítottam öt kanál liszttel és csipetnyi fokhagymakrémmel is természetesen egy csipetnyi borsot sem hagytam ki belőle.
Meg is van a massza amit ki lehet sütni, nem baj ha nem betonkemény , nem kell megijedni annál finomabb minél puhább.
A serpenyőmet szinte tele öntöttem olajjal , de rájöttem teljesen felesleges elég hozzá bőven egy ujjnyi vastagságú olajréteg is.
Amikor már ugy gondoljuk hogy elég forró az olajunk , akkor veszünk egy kanalat és egy-egy adagot beledobunk, majd várunk. Mikor már elég piros megfordítjuk. Ekképpen sütjük ki az egészet.
Én köretnek készítettem , de magában is fogyasztva egy kis majonézzel, hmmm ….
Sok sikert hozzá . : )