A palacsintát is mint mindent mást , sorozatos tapasztalatok útján sikerül tökéletesen elkészíteni ( igen, itt magamról beszélek :) ) , és amikor már tökéletesítettük saját receptünket , akár fel is turbózhatjuk kicsit. Ily módon….
Hozzávalók :
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
2 evőkanál cukor
¼ élesztő
olaj vagy zsír
szódavíz
só
Elkészítés :
A felütött tojásokat keverd el a cukorral, egy csipet sóval, a tejjel , élesztővel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, hogy elegendő időt kelt e , úgy derül ki , hogy duplájára nő. Egy nagyobb merőkanállal teszek a serpenyőbe, és nem kell megijedni, amiért nem olyan folyékony állagú. A serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
Bármivel ugyanúgy megtöltheted, a különbség annyi hogy 3szor olyan nagy tekercset kapsz :), persze rakott palacsintának a legtökéletesebb...