Csicsirka

Kicsiknek, nagyoknak. Telteknek, és karcsúaknak. Optimistáknak és pesszimistáknak. A biztonság megszállotjainak, és a veszélyesen élőknek. Az egyéniségeknek, a feltörekvőknek és a léhűtőknek. Azoknak akik gondolnak a jövőre. A rövidlátóknak, a távollátóknak, és az előrelátóknak. A föld felett lebegőknek, a földön járóknak. Azoknak akik szeretik a meglepetéseket. Éjjel, nappal, úton, útfélen. Dunán innen, Dunán túl. A pusztán, és a Balaton hullámain. Eső előtt, és eső után. Randevúra és családi ebédre. Romatikusoknak, azoknak akik szeretnek, akik nem, akik szívből, akik igazán. A beilleszkedőknek, a kiemelkedőknek. A tisztalelkűeknek, a mosolygósaknak, a zárkózottaknak, és a boldogságtól ordítóknak. Egyedül, kettesben. Együtt a családdal, neked, és nekem. Nekünk mindenkinek.

Linkblog

Palacsinta másképp

2009.08.14. 18:11 | csicsirka | Szólj hozzá!

 

A palacsintát is mint mindent mást , sorozatos tapasztalatok útján sikerül tökéletesen elkészíteni ( igen, itt magamról beszélek :) ) , és amikor már tökéletesítettük saját receptünket , akár fel is turbózhatjuk kicsit. Ily módon….
 
Hozzávalók :
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
2 evőkanál cukor
¼ élesztő
olaj vagy zsír
szódavíz
 
Elkészítés :
A felütött tojásokat keverd el a cukorral, egy csipet sóval, a tejjel , élesztővel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, hogy elegendő időt kelt e , úgy derül ki , hogy duplájára nő. Egy nagyobb merőkanállal teszek a serpenyőbe, és nem kell megijedni, amiért nem olyan folyékony állagú.   A serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
Bármivel ugyanúgy megtöltheted, a különbség annyi hogy 3szor olyan nagy tekercset kapsz :), persze rakott palacsintának a legtökéletesebb...

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsirka.blog.hu/api/trackback/id/tr901309741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása