Csicsirka

Kicsiknek, nagyoknak. Telteknek, és karcsúaknak. Optimistáknak és pesszimistáknak. A biztonság megszállotjainak, és a veszélyesen élőknek. Az egyéniségeknek, a feltörekvőknek és a léhűtőknek. Azoknak akik gondolnak a jövőre. A rövidlátóknak, a távollátóknak, és az előrelátóknak. A föld felett lebegőknek, a földön járóknak. Azoknak akik szeretik a meglepetéseket. Éjjel, nappal, úton, útfélen. Dunán innen, Dunán túl. A pusztán, és a Balaton hullámain. Eső előtt, és eső után. Randevúra és családi ebédre. Romatikusoknak, azoknak akik szeretnek, akik nem, akik szívből, akik igazán. A beilleszkedőknek, a kiemelkedőknek. A tisztalelkűeknek, a mosolygósaknak, a zárkózottaknak, és a boldogságtól ordítóknak. Egyedül, kettesben. Együtt a családdal, neked, és nekem. Nekünk mindenkinek.

Linkblog

Anka féle csirkecomb

2009.08.13. 01:28 | csicsirka | Szólj hozzá!

 

Ezt a receptet mindenki ismeri és mégis mindenki máshogyan csinálja , legegyszerűbb és legfinomabb változatát a 2. nagyimtól tanultam aki persze istenien főz :)
 
Hozzávalók:
-4 egész csirkecomb
-fokhagyma
-só
-2 hagyma
-2 kilo krumpli
 
A combokat megmosom , és bőrrel lefelé a tepsübe teszem , belenyomkodok a húsba egy-egy darabka fokhagymát megsózom, egy- két deci olajat teszek rá ,  lefedem alufóliával és 200 fokon sütöm fél órát.
Amíg ez készül , meghámozom megfőzöm a krumplit s megtöröm.
A két hagymát felaprítom , és kevés olajon addig pirítom míg barna nem lesz ha egy picit megég az se baj. Ezt még melegébe beleöntöm a krumpliba és jol összekeverem ez lesz a köret.
Eltelt a fél óra , kiveszem a tepsüt és megfordítom a combokat, mostmár az alufólia nem kell rá.
Megsütöm , kb húsz perc és elkezd pirulni , akkor egy maroknyi vizet beleöntök a combokra ami hirtelen felpezseg , de ! ettől lesz finom ropogós a bőre ( mint utólag megtanultam).
Ki is vehetjük és tálalhatjuk a hagymás krumplipürével. barack kompót illik hozzá ami mégjobban megdobja az egészet.
Nagyon fincsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsirka.blog.hu/api/trackback/id/tr811306311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása