Ezt a receptet mindenki ismeri és mégis mindenki máshogyan csinálja , legegyszerűbb és legfinomabb változatát a 2. nagyimtól tanultam aki persze istenien főz :)
Hozzávalók:
-4 egész csirkecomb
-fokhagyma
-só
-2 hagyma
-2 kilo krumpli
A combokat megmosom , és bőrrel lefelé a tepsübe teszem , belenyomkodok a húsba egy-egy darabka fokhagymát megsózom, egy- két deci olajat teszek rá , lefedem alufóliával és 200 fokon sütöm fél órát.
Amíg ez készül , meghámozom megfőzöm a krumplit s megtöröm.
A két hagymát felaprítom , és kevés olajon addig pirítom míg barna nem lesz ha egy picit megég az se baj. Ezt még melegébe beleöntöm a krumpliba és jol összekeverem ez lesz a köret.
Eltelt a fél óra , kiveszem a tepsüt és megfordítom a combokat, mostmár az alufólia nem kell rá.
Megsütöm , kb húsz perc és elkezd pirulni , akkor egy maroknyi vizet beleöntök a combokra ami hirtelen felpezseg , de ! ettől lesz finom ropogós a bőre ( mint utólag megtanultam).
Ki is vehetjük és tálalhatjuk a hagymás krumplipürével. barack kompót illik hozzá ami mégjobban megdobja az egészet.
Nagyon fincsi.