Csicsirka

Kicsiknek, nagyoknak. Telteknek, és karcsúaknak. Optimistáknak és pesszimistáknak. A biztonság megszállotjainak, és a veszélyesen élőknek. Az egyéniségeknek, a feltörekvőknek és a léhűtőknek. Azoknak akik gondolnak a jövőre. A rövidlátóknak, a távollátóknak, és az előrelátóknak. A föld felett lebegőknek, a földön járóknak. Azoknak akik szeretik a meglepetéseket. Éjjel, nappal, úton, útfélen. Dunán innen, Dunán túl. A pusztán, és a Balaton hullámain. Eső előtt, és eső után. Randevúra és családi ebédre. Romatikusoknak, azoknak akik szeretnek, akik nem, akik szívből, akik igazán. A beilleszkedőknek, a kiemelkedőknek. A tisztalelkűeknek, a mosolygósaknak, a zárkózottaknak, és a boldogságtól ordítóknak. Egyedül, kettesben. Együtt a családdal, neked, és nekem. Nekünk mindenkinek.

Linkblog

sushi

2009.09.18. 18:47 | csicsirka | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

 

Sushi rizs ,
Rizs ecet,
Algalap,
Zöldségek,
Szójaszós,
Konzerves gyömbér
Vasabi,
 
Nagy előnyben vagyunk hogy manapság már szinte minden készen megkapható, igy csak el kell mennünk bevásárolni , és szinte a kész ételt hozzuk haza.
 
A rizst ekképpen főzöm meg. Egy hatalmas lábast veszek elő ebbe rakom a három csésze rizst , és öt csésze vizet , ( semmi só ).
A különbség annyi , hogy szinte négy –ötszörösére képes megdagadni , én utólagosan szoktam még vizet adni hozzá és időről időre megnézek egy-egy szemet hogy megfőtt e már.( kb fél óra)
Ha megfőtt leveszem a tűzhelyről és kettő kanál rizs ecetet rakok bele és kevergetve azt kihűtöm ameddig csak tudom , ez egy órát is igénybe vehet , de folyamatosan kell kevergetni !!!
Ezután előveszek egy algalapot és a deszkára  teszem majd veszek egy maréknyi rizst és megpróbálom egyenlően eloszlatni rajta.
 
Ennek a közepére tudjuk tenni a tölteléket. ( mi nem nagyon szeretjük a halat így zöldségeket szoktam) uborkát csíkokra vágok , vagy sárgarépát vagy esetleg tojásból csinálok lepényt és abból egy csíkot . ha ezekből egy darabot teszünk a közepébe máris összetekerhetjük , és egy hengert kell kapnunk amit késsel amit mindig be kell vizezni ( ráragad a rizs) szeleteket vághatunk belőle.
 
Egy kis tányérba szójaszósz öntünk , egy másikba vasabit , egy harmadikba gyömbér kerül. Ekképp szolgáljuk föl.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsirka.blog.hu/api/trackback/id/tr401391222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása