Hozzávalók:
Sushi rizs ,
Rizs ecet,
Algalap,
Zöldségek,
Szójaszós,
Konzerves gyömbér
Vasabi,
Nagy előnyben vagyunk hogy manapság már szinte minden készen megkapható, igy csak el kell mennünk bevásárolni , és szinte a kész ételt hozzuk haza.
A rizst ekképpen főzöm meg. Egy hatalmas lábast veszek elő ebbe rakom a három csésze rizst , és öt csésze vizet , ( semmi só ).
A különbség annyi , hogy szinte négy –ötszörösére képes megdagadni , én utólagosan szoktam még vizet adni hozzá és időről időre megnézek egy-egy szemet hogy megfőtt e már.( kb fél óra)
Ha megfőtt leveszem a tűzhelyről és kettő kanál rizs ecetet rakok bele és kevergetve azt kihűtöm ameddig csak tudom , ez egy órát is igénybe vehet , de folyamatosan kell kevergetni !!!
Ezután előveszek egy algalapot és a deszkára teszem majd veszek egy maréknyi rizst és megpróbálom egyenlően eloszlatni rajta.
Ennek a közepére tudjuk tenni a tölteléket. ( mi nem nagyon szeretjük a halat így zöldségeket szoktam) uborkát csíkokra vágok , vagy sárgarépát vagy esetleg tojásból csinálok lepényt és abból egy csíkot . ha ezekből egy darabot teszünk a közepébe máris összetekerhetjük , és egy hengert kell kapnunk amit késsel amit mindig be kell vizezni ( ráragad a rizs) szeleteket vághatunk belőle.
Egy kis tányérba szójaszósz öntünk , egy másikba vasabit , egy harmadikba gyömbér kerül. Ekképp szolgáljuk föl.