Csicsirka

Kicsiknek, nagyoknak. Telteknek, és karcsúaknak. Optimistáknak és pesszimistáknak. A biztonság megszállotjainak, és a veszélyesen élőknek. Az egyéniségeknek, a feltörekvőknek és a léhűtőknek. Azoknak akik gondolnak a jövőre. A rövidlátóknak, a távollátóknak, és az előrelátóknak. A föld felett lebegőknek, a földön járóknak. Azoknak akik szeretik a meglepetéseket. Éjjel, nappal, úton, útfélen. Dunán innen, Dunán túl. A pusztán, és a Balaton hullámain. Eső előtt, és eső után. Randevúra és családi ebédre. Romatikusoknak, azoknak akik szeretnek, akik nem, akik szívből, akik igazán. A beilleszkedőknek, a kiemelkedőknek. A tisztalelkűeknek, a mosolygósaknak, a zárkózottaknak, és a boldogságtól ordítóknak. Egyedül, kettesben. Együtt a családdal, neked, és nekem. Nekünk mindenkinek.

Linkblog

Sárga túró

2009.08.13. 13:17 | csicsirka | Szólj hozzá!

 

Nem tudom ki mennyire ismeri ezt az étket, nálunk otthon vidéken szinte mindenki elkészíti húsvétkor a sonka mellé , bár szerintem nem szükséges hozzá semmiféle hús, desszertnek is nagyon jó. Szerintem ez a recept nagyon-nagyon régi, és az idők multával meg is változott picit, de nekem így vált be és így készítem el.
Figyelem , mielőtt hozzákezdünk el kell szánnunk magunkat arra hogy 24 órát kell várjunk , hogy fogyaszthassuk…. :) türelem , rózsát terem.
 
Hozzávalók:
-10 db tojás
-1 liter tej
-10 kanál cukor
-1 vanília cukor
kell hozzá egy régi függönydarab, a régi asszonyok is ezzel készítik így én sem szakítom meg a hagyományt ( de egy konyharuha is megfelel)
 
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a cukorral , vanília cukorral, én kézi habverővel szoktam , nem kell piskótáig keverni de azért legyen lehetőleg egyforma állagú a masszánk.
Feltesszük a tejet forrni, és mielőtt odáig jutna , hogy kifut , belecsorgatjuk a tojásainkat.
Lejjebb veszem a főzési hőmérsékletet, és folyamatosan keverem , nem szabad leállni vele mert odaég pillanatok alatt, kb. 10-15 percig kell ezt csinálni. Mikor látjuk , hogy az egész olyan érdekes lesz mintha megromlott volna a tej , olyan túrós állapot , na akkor van kész.
Most jön a neheze.
Fogok egy üres tálat , arra teszem a szűrőmet és abba a függönydarabot ( konyharuhát) és annak a közepébe beleöntöm a főzési folyamat során létrehozott remekművemet . A folyékonyabb része azonnal átfolyik a legalsó tálba, majd szép lassan megemelem a függönyt úgy , hogy ki ne essen akár egy darabra sem belőle. Jó szorosan körbetekerem és egy madzaggal át is kötöm hogy lehetősége se legyen kiszabadulni. Így kapunk egy madzagon lógó, kis zsákocskát amiben van a sárgatúrónk. Megpróbálom olyan helyre akasztani ahol nincs útban és alá teszek egy kis edényként mert még elképzelhető hogy csöpögni fog a leve.
Megvárom a másnapot , és kicsomagolom , láss csodát úgy marad és kapunk egy kis gömböcskét ami késsel szépen vágható lesz. Nagyon finom tud lenni. :)
 
Aki szereti megbolondíthatja, akár mazsolával vagy fahéjjal amit még a nyers tojásokba kell keverni elkészítés előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsirka.blog.hu/api/trackback/id/tr981306984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása