Csicsirka

Kicsiknek, nagyoknak. Telteknek, és karcsúaknak. Optimistáknak és pesszimistáknak. A biztonság megszállotjainak, és a veszélyesen élőknek. Az egyéniségeknek, a feltörekvőknek és a léhűtőknek. Azoknak akik gondolnak a jövőre. A rövidlátóknak, a távollátóknak, és az előrelátóknak. A föld felett lebegőknek, a földön járóknak. Azoknak akik szeretik a meglepetéseket. Éjjel, nappal, úton, útfélen. Dunán innen, Dunán túl. A pusztán, és a Balaton hullámain. Eső előtt, és eső után. Randevúra és családi ebédre. Romatikusoknak, azoknak akik szeretnek, akik nem, akik szívből, akik igazán. A beilleszkedőknek, a kiemelkedőknek. A tisztalelkűeknek, a mosolygósaknak, a zárkózottaknak, és a boldogságtól ordítóknak. Egyedül, kettesben. Együtt a családdal, neked, és nekem. Nekünk mindenkinek.

Linkblog

Laci bácsi sajtos husija

2009.08.13. 12:53 | csicsirka | Szólj hozzá!

 

 A volt munkahelyemen találkoztam Laci bácsival aki valójában szakács, na nem az a híres akivel nap mint nap találkozhatunk a tévében , de tőle kaptam ezt a receptet és mondhatni ez is lenyűgözött. Férfiaknak ajánlom , tapasztalataim szerint nekik jobban ízlett , és ők is könnyedén elkészíthetik.
 
Hozzávalók:
-egy csirkemell
-0,2 dl tejföl
-3 tojás
-20 dkg sajt ( karaván)
- olaj , só , bors,
 
Elkészítés :
A sütőt melegítsük be , ( ilyenkor a  gombot a maximumra tekerem) , majd lehetőleg keressünk valami kerek tepsüt ,( ha nincs egy alacsony lábas vagy egy magas serpenyő is jó lesz, utolsó esetben lehet a hagyományos téglalap alakú.)
Az adott edénybe amit találtunk tegyünk egy kanálnyi olajat , és a szeletekre vágott húst terítsük szét hogy eltakarja az egész alját, majd egy edénybe verjük fel a tojásokat , tegyünk bele sót , borsot , a tejfölt és a lereszelt sajtot ( amit a nagyobb lyukon reszeltünk le ). Ezt a masszát szépen egyenletesen öntsük a tepsüben elhelyezett hússzeletekre.
Tegyünk  alufóliát a tetejére, majd be a sütőbe 30 percre.
Ha letelt az idő, vegyük le a fóliát és addig süssük míg megpirul a teteje. ( az egész olyan lesz mint a pizza) egyszóval gyönyörű….
Én meg szoktam várni míg kihűl mert akkor könnyebben vágható belőle szép szeletek. De ha valaki nagyon éhes , és nem bírja ki , akár azonnal fogyasztható.
 
Köret:
5 szem krumplit meghámozok , négybe vágom és sós vízbe megfőzöm , leszűröm és kész.
Érdemes elkészíteni , nem csalódik senki benne szerintem.

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsirka.blog.hu/api/trackback/id/tr921306947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása