Az igazi siker az, amikor már megérkeztek a vendégek de nincs mit enni , mégis ha megisznak egy kávét elbeszélgetnek tíz percet , máris összehoztunk valamit a konyhában.
Az egyik ilyen receptem ez, amikor körülnézek mi van otthon , a polcon a hűtőben , és ha még mázlim is van le sem kell mennem bevásárolni, fél óra alatt kész van , bár nem az igazi d senki sem panaszkodott eddig .Laktató és általában mindenki szereti.
Amit bele teszek szinte minden mű, de manapság ezen már nincs mit csodálkozni.
Hozzávalók:
-2 hagyma
-őrölt pirospaprika
-4 sárgarépa
-2 fehérrépa
-3 babérlevél
-1 paradicsom
-1 paprika
-3 gulyásleves kocka
-3 füstölt kocka
-füstölt főtt tarja 15 dkg
-2 konzerves vörösbab
olaj, bors, fokhagymakrém, tejföl
A hagymát felkockázom, megfuttatom olajon , és egy kanál piros paprikát szórok bele, két másodperc elteltével pedig egy pohár vizet.( mindig fél literes poharat használok ha főzök)
Ezután mehet bele 3 darab gulyásleves kocka, és 3 darab füstölt íz kocka. ( 10 literes fazékban csinálom ami 5 főre elég) újra felöntöm vízzel , hogy félig legyen a fazék.
Beleteszem a felkarikázott zöldségeket, és hagyom főni . beledobom a babérlevelet is , egy kis fokhagymakrémet az íz kedvéért még borsot és sót ha kell.
A felkockázott tarja is mehet bele, és aztán várunk. A huszadik percnél valószínűleg minden megfőtt, így a konzerves babot is bele tehetjük , én lével együtt szoktam mert az is sós és megdobja az ízeket., Tíz percet még hagyom , ha nagyon sűrű akkor adhatunk hozzá vizet, de szerintem nem szükséges.
Tálaláskor tejfölt tehet rá aki szereti, én imádom. Van aki kenyérrel s van aki anélkül eszi.
Egy tányér sohasem elég!
Bográcsban is készítettem már ugyanezt , osztatlan sikerrel…. Mennyei :)
És 30 perc alatt kész !!!