Csicsirka

Kicsiknek, nagyoknak. Telteknek, és karcsúaknak. Optimistáknak és pesszimistáknak. A biztonság megszállotjainak, és a veszélyesen élőknek. Az egyéniségeknek, a feltörekvőknek és a léhűtőknek. Azoknak akik gondolnak a jövőre. A rövidlátóknak, a távollátóknak, és az előrelátóknak. A föld felett lebegőknek, a földön járóknak. Azoknak akik szeretik a meglepetéseket. Éjjel, nappal, úton, útfélen. Dunán innen, Dunán túl. A pusztán, és a Balaton hullámain. Eső előtt, és eső után. Randevúra és családi ebédre. Romatikusoknak, azoknak akik szeretnek, akik nem, akik szívből, akik igazán. A beilleszkedőknek, a kiemelkedőknek. A tisztalelkűeknek, a mosolygósaknak, a zárkózottaknak, és a boldogságtól ordítóknak. Egyedül, kettesben. Együtt a családdal, neked, és nekem. Nekünk mindenkinek.

Linkblog

Babgulyás gyorsan

2009.08.13. 14:07 | csicsirka | Szólj hozzá!

 

Az igazi siker az, amikor már megérkeztek a vendégek de nincs mit enni , mégis ha megisznak egy kávét elbeszélgetnek tíz percet ,  máris összehoztunk valamit a konyhában.
Az egyik ilyen receptem ez, amikor körülnézek mi van otthon , a polcon a hűtőben , és ha még mázlim is van le sem kell mennem bevásárolni, fél óra alatt kész van , bár nem az igazi d senki sem panaszkodott eddig .Laktató és általában mindenki szereti.
Amit bele teszek szinte minden mű, de manapság ezen már nincs mit csodálkozni.
 
Hozzávalók:
-2 hagyma
-őrölt pirospaprika
-4 sárgarépa
-2 fehérrépa
-3 babérlevél
-1 paradicsom
-1 paprika
-3 gulyásleves kocka
-3 füstölt kocka
-füstölt főtt tarja 15 dkg
-2 konzerves vörösbab
olaj, bors, fokhagymakrém, tejföl
 
 
 
 
A hagymát felkockázom, megfuttatom olajon , és egy kanál piros paprikát szórok bele, két másodperc elteltével pedig egy pohár vizet.( mindig fél literes poharat használok ha főzök)
Ezután mehet bele 3 darab gulyásleves kocka, és 3 darab füstölt íz kocka. ( 10 literes fazékban csinálom ami 5 főre elég) újra felöntöm vízzel , hogy félig legyen a fazék.
Beleteszem a felkarikázott zöldségeket, és hagyom főni . beledobom a babérlevelet is , egy kis fokhagymakrémet az íz kedvéért még borsot és sót ha kell.
A felkockázott tarja is mehet bele, és aztán várunk. A huszadik percnél valószínűleg minden megfőtt, így a konzerves babot is bele tehetjük , én lével együtt szoktam mert az is sós és megdobja az ízeket., Tíz percet még hagyom , ha nagyon sűrű akkor adhatunk hozzá vizet, de szerintem nem szükséges.
Tálaláskor tejfölt tehet rá aki szereti, én imádom. Van aki kenyérrel s van aki anélkül eszi.
Egy tányér sohasem elég!
 
Bográcsban is készítettem már ugyanezt , osztatlan sikerrel…. Mennyei :)
És 30 perc alatt kész !!!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsirka.blog.hu/api/trackback/id/tr491307090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása