Bár ezt a levest nem csak én szeretem a nővérem egyik kedvence is , mindenkinek ajánlani tudom aki szereti a kissé savanykás ízeket . Kis adagba szoktam készíteni mert így nemcsak , hogy tuti elfogy , de mindig alig várjuk hogy ez szerepeljen az itthoni étlapon :)
Bevásárlás :
Lemegyek a boltba , veszek
egy csirkemellet ,
kettő sárgarépát,
egy petrezselymet ,
egy citromot ,
egy hagymát,
0,2 dl főzőtejszínt,
egy csomag morzsolt tárkonyt,
egy kis konzerves zöldborsót,
egy doboz erőleveskockát
Elkészítés : roppant egyszerű,
A hagymát fölaprítom kis kockákra, kis olajon üvegesre pirítom , majd beleteszem a 1x1 centis kockákra vágott csirkehusit is , majd kevergetem míg az is fehér lesz . Aztán ha ez megvan felöntöm vízzel , ( egy 3 literes kis fazékban csinálom ) azt félig öntöm vízzel , s beleteszem a répákat is amit szintén kis kockákra vágtam ( hihi, persze hogy nem lehet azokat kockákra ez beugratás volt , ) minél kisebb darabokra tudom felvágni annál jobb lesz. Beleteszem a leveskockákat , én 3 darabot szoktam tenni de ha erősebb levest akartok lehet többet is , nekem így tökéletesen fűszeres lesz .
Az egészet hagyom főni úgy húsz percet , addigra megfő a zöldség és a husi is , majd beleteszem a borsót és a főzőtejszínt is , még öt percet fő aztán ,egy evőkanál tárkonyt teszek bele, lefedem és kész is van . Már a nyálam is csordul, nagyon szeretem és mindig sikerrel járok ha ezt főzök, egyszerű de nagyszerű :)
Tálaláskor a tányér levesbe beledobok egy vékony szelet citromot , ez nagyon fontos ez adja majd ki az ízeket , hmmm, jó étvágyat !! :)